Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: McConnell novi direktor obavještajnih službi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki Senat jučer je potvrdio imenovanje umirovljenog admirala McConnella na dužnost nacionalnog obavještajnog direktora, nadležnog za nadzor i koordinaciju 16 obavještajnih službi SAD-a.

Imenovanje je prihvaćeno bez i jednog glasa protiv, dan nakon što je senatski odbor za obavještajne službe jednoglasno podupro kandidaturu McConnella za drugog nacionalnog obavještajnog direktora, koji je ujedno i glavni obavještajni savjetnik predsjednika države.

Pročitajte i ovo PR Kratak pregled hrvatskog novca. Koliko novčanica i kovanica eura je potrebno za 17.377,77 €? Ilustracija za osobne potrebe Direktor iz noćne more! Isplatio si 400 tisuća eura s računa tvrtke, kupio stan, motocikl...

McConnell nasljeđuje Johna Negropontea, kojeg je predsjednik George W. Bush imenovao za zamjenika državne tajnice, a jedna od zadaća će mu biti provedba civilne komponente nove američke strategije u Iraku.

63-godišnji McConnell, je vojnoobavještajni časnik s bogatim iskustvom. Od 1992. do 1996. vodio je Nacionalnu sigurnosnu agenciju, Pentagonovu službu za elektronički nadzor, a u vrijeme Zaljevskog rata 1991. bio je načelnik za obavještajni rad u Združenom stožeru Oružanih snaga SAD-a.

Senat je u srijedu jednoglasno potvrdio i imenovanje admirala
Williama Fallona na mjesto zapovjednika Središnje komande (CENTCOM), regionalnog zapovjedništva američke vojske za Bliski istok, koje vodi operacije u Iraku i Afganistanu. Admiral Fallon na tom mjestu zamjenjuje generala Johna Abizaida koji je umirovljen.

Senat bi u četvrtak trebao glasovati o potvrdi imenovanja generala Georgea Caseyja, dosadašnjeg zapovjednika američkih snaga u Iraku, na mjesto načelnika Združenog stožera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene