Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD i Irak suglasili su se da će 2008. započeti službene pregovore o budućim odnosima dviju zemalja, uključujući veličinu i ulogu američkih snaga koje će ostati u Iraku.


Predsjednik George W. Bush i premijer Nuri al Maliki usuglasili su "izjavu o načelima", po kojima će se odvijati pregovori o bilateralnim sporazumima koji će regulirati dugoročne odnose dviju zemalja.

Vezani članci Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice" Samoubilački napadi na tržnici u Bagdadu Krvavi napadi na prepunoj tržnici: Samoubilački dvojac aktivirao pojase s eksplozivom, poginulo više od 30 ljudi

Među ta načela spada obrana demokratskog Iraka od unutarnjih i vanjskih prijetnji, ohrabrivanje stranih investicija, posebno
američkih, kako bi se pridonijelo obnovi i izgradnji, te podrška Iraku da se priključi Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO).

Oni su se također suglasili kako je važno pružiti sigurnosna jamstva da se "odvrati strana agresija protiv Iraka" i podrži borba protiv terorizma, prema izjavi koju je objavila Bijela kuća.

Pregovori, u kojima bi vodeću ulogu imao State Department, trebali bi biti otvoreni na početku godine, s ciljem da se okončaju u srpnju.