Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sklon SAD-u

Sad Hariri imenovan mandatarom libanonske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanonski predsjednik Michel Suleiman imenovao je Sada Al-Haririja mandatarom libanonske vlade i dao mu složenu zadaću sastavljanja nove vlade koja bi trebala okončati četverogodišnje razdoblje nestabilnosti.

Suleiman je objavio predsjednički ukaz u kojem za mandatara određuje 39-godišnjeg sunitskog muslimana Haririja nakon što ga je za premijerski položaj nominiralo 86 od 128 zastupnika libanonskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Hariri, kojeg podržavaju Sjedinjene Države i Saudijska Arabija, na izborima ovaj mjesec vodio je političku koaliciju koja je pobijedila prosirijski i proiranski Hezbolah i njegove saveznike. Sad Hariri sin je bivšeg libanonskog primjera Rafika Al-Haririja čije je ubojstvo 2005. gurnulo Libanon u najgoru krizu od građanskog rata 1975. do 1990. godine.

Glavnu teškoću Haririju vjerojatno će predstavljati zahtjevi Hezbolaha i njegovih saveznika da zadrže pravo na veto u vladi nacionalnog jedinstva. Hariri odbija takvo pravo veta, ali će nastojati pridobiti parlamentarnu manjinu na sudjelovanje u vladi.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene