Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao da je vidio provalnika

SAD: 12-godišnji dječak uhićen zbog ubojstva mlađe sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija u subotu je u Kaliforniji uhitila 12-godišnjeg dječaka zbog ubojstva osmogodišnje sestre, koja je prije dva tjedna pronađena izbodena u obiteljskom domu.

Umorstvo djevojčice do temelja je potreslo stanovnike mjesta Valley Springs u podnožju Sierra Nevade i mobiliziralo sve redarstvene snage u lovu na počinitelja. "Istražitelji ureda šerifa okruga Calaveras uhitili su brata Leile (Fowler), 12-godišnjaka, zbog umorstva", priopćeno je iz tog ureda.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

>> Najmanje 12 osoba ranjeno u pucnjavi na paradi za Majčin dan

"Proveli smo više od 2000 sati u istrazi kako bismo pružili odgovore obitelji Leile Fowler", dodao je na konferenciji za novinare Gary Kuntz, šerif Calaverasa, okruga koji se nalazi jugoistočno od San Francisca. Leila je ubijena 27. travnja dok je s bratom, čije ime nije objavljeno, bila sama u obiteljskoj kući u Valley Springsu.

Njezin je brat policiji ispričao da je vidio provalnika kako ulazi u kuću i da je nedugo zatim pronašao izbodenu sestru. Dječak se potom telefonom javio roditeljima, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je Leila preminula u bolnici, kako je objavio mjesni dnevnik Sacramento Bee.

Policija se tada dala u potragu za navodnim provalnikom i pokrenula pravi lov na čovjeka, pri čemu nije zaobišla ni osnovnu školu koju je pohađala Leila ni rute kojima voze mjesni školski autobusi.

Šerif nije iznosio pojedinosti o uhićenju dječaka, objasnivši kako je "istraga u tijeku", tek je stanovnicima Calaverasa poručio da "večeras mogu mirnije spavati". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene