Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: 100 milijardi dolara za rješavanje ilegalne imigracije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za pronalaženje, pritvaranje i deportaciju oko 12 milijuna ljudi, za koliko se vjeruje da ilegalno boravi u SAD-u, trebalo bi najmanje 94 milijarde dolara, kazala je Julie Myers, ravnateljica Imigracijske i carinske uprave (ICE), svjedočeći u Senatu.

Myers je naglasila da je procjena troškova od 94 milijarde temelji "vrlo gruba" jer, primjerice, ne uključuje sudske troškove, koje je teško predvidjeti.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji"

Navedeni iznos dobiven je množenjem broja ilegalaca s prosječnim troškom pritvaranja po danu od 97 dolara, i prosječnom duljinom pritvora ilegalnih imigranata od 32 dana. Stručnjaci ICE-a uračunali su i prosječnu cijenu deportacije po osobi od 1000 dolara. U iznos od 94 milijarde dolara uključeni su i troškovi osoblja Imigracijske i carinske uprave.

Visoka cijena rješavanja kroničnog problema ilegalne imigracije u SAD, postat će važan argument u raspravi o metodama koje treba primjeniti, od "puta do državljanstva" koji kroz reformu imigracijske politike predlaže predsjednik George W. Bush, uz protivljenje republikanskih zastupnika iz saveznih država u kojima se najviše eksploatira rad ilegalaca, do onih koji zagovaraju agresivniju primjenu zakona o imigraciji, uključujući i protjerivanje ilegalaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene