Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osude sa svih strana

Sačekuša: Bejzbol palicom pretučena novinarka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Crnoj Gori se u noći na subotu dogodio još jedan napad na novinare što je može značajno udaljiti od Europske unije.

U noći na subotu u Nikšiću je brutalno pretučena bejzbol palicom novinarka Lidija Nikčević, dopisnica dnevnika Dan. Novinarku je napao maskirani muškarac kad je izašla iz dopisništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Novinarka je smještena u bolnicu s povredama glave, a policija traga za nepoznatim počiniocem.

Predsjednik crnogorskog parlamenta i predsjednik parlamentarne skupštine OESS-a Ranko Krivokapić, najoštrije je osudio napad na novinarku i rekao da je Crna Gora dalje od euro-atlantskog puta bez slobode medija i sigurnosti za njihov rad.

Napad su osudile i političke stranke i nevladine organizacije.

Udruga novinara Crne Gore (UNCG) pozvala je crnogorsku medijsku zajednicu da se ujedini u osudi nasilja nad novinarima i nakon božićnih blagdana organizira opći štrajk uz zahtjev da se zaustavi bezumlje i gušenje novinarskih i ljudskih sloboda.

Snimljen trenutak postavljanja eksploziva: Tko je muškarac u crnoj jakni?!

"Ovo je još jedan u nizu primjera da ne živimo u slobodnom društvu, gdje su izgleda novinari krivi za sve, dok kriminalci i polusvijet bivaju zaštićeni u samo deklarativnom procesu za slobodno i demokratsko društvo u Crnoj Gori", kazao je potpredsjednik udruženja Ranko Pavićević.

Udruga podsjeća da je posljednjih godina Crna Gora zabilježila najviše nerasvijetljenih napada i prijetni novinarima u regiji što zahtijeva promjenu djelovanja policije i pravosuđa.

Ubojstvo novinara Dana 2004. Duška Jovanovića još nije rasvijetljeno, a redakcija lista Vijesti je kamenovana u studenom 2013.

Vijesti su napadnute i tijekom Parade ponosa, a prije desetak dana bomba je eksplodirala ispred redakcije lista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene