Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlak pun rođendanskih darova za budućega sjevernokorejskog čelnika Kima Jong-Una iskočio je iz tračnica u prosincu, a moguće je da je riječ o sabotaži, javila je radijska postaja sa sjedištem u Seulu koja emitira i preko granice.


Otvoreni radio za Sjevernu Koreju, neprofitna postaja koja se često poziva na izvore u Sjevernoj Koreji, navodi da je vlak s darovima, među kojima su bili televizori i satovi, iskočio iz tračnica 11. prosinca nedaleko od sjevernokorejske granice s Kinom.

Vezani članci Slika nije dostupna Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio Slika nije dostupna Kim Jong-Il za mirno rješenje nuklearnog pitanja

>> Južna Koreja najavila nove vojne vježbe idućih dana

'Služba sigurnosti proglasila je izvanredno stanje jer je vlak na pruzi Sinuiju - Pjongjang iskočio iz tračnica 11. prosinca', javila je postaja pozivajući se na izvor u sjevernokorejskoj tajnoj službi.

Izvor navodi da su tračnice na tom dijelu pruge jako stare i da je to mogući uzrok nesreće, ali da golema šteta na tračnicama i vrijeme izgreda upućuju na to da ih je možda netko namjerno oštetio. 'Vrlo je vjerojatno da je to bio netko tko se protivi dolasku na vlast Kima Jong-una', kazao je izvor, a prenosi radio. (Hina)