Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom napada

SABLASNA PRIČA IZ PARIZA Oživljavao muškarca, a kada mu je otvorio košulju shvatio da se radi o teroristu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od snimki pariških napada pokazuje i zastrašujući trenutak kada medicinski brat pokušava spasiti muškarca, a kada mu je rastvorio košulju vidio je je da je opasan žicama.

Medicinski brat koji se predstavio kao David ispričao je kako je instinktivno priskočio u pomoć muškarcu kojeg je vidio kako ozlijeđen leži na tlu u kaosu, neposredno nakon napada na ugostiteljski objekt Camptoir Voltaire u Parizu prošlog petka, piše Daily Mail.

Onesviješten muškarac kojeg je pokušavao spasiti bio je Brahim Adbeslam.

'Tamo je bio golemi plamen, bilo je prašine. Mislio sam da se radi o grijanju, vikao sam da ugase plin', priča 46-godišnji David koji radi u jednoj pariškoj bolnici. Isprva je mislio da se eksplozija dogodila zbog curenja plina.

UZBUNA I U FRANCUSKOJ U Parizu moguć napad kemijskim i biološkim oružjem, ukradena zaštitna odijela iz bolnice

Vidio je na podu muškarca i počeo s oživljavanjem. Kada mu je otvorio košulju shvatio je da ono za što je mislio da je eksplozija plina, zapravo bilo nešto mnogo gore.

'Na njemu su bile žice, jedna bijela, jedna crna, jedna crvena, jedna narančasta. Četiri različite boje. Tada sam shvati da je to bombaš samoubojica', rekao je.

Kasnije se otkrilo kako se radi o Brahimu Abdeslamu, jednom od osam terorista uključenih u seriju smrtonosnih napada u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba.

David kaže kako nije vidio Abdeslama da ulazi u objekt, pa pretpostavlja da je ondje sjedio neko vrijeme prije nego je detonirao bombu. Kada je shvatio koga oživljava stigli su vatrogasci. Kako je poznavao jednog vatrogasca odmah mu je prišao i rekao što je vidio.

'Samo me gledao i vikao glasno da se svi moraju evakuirati', kazao je David.

Policajci su kasnije rekli da bomba koju je nosio Abdeslam nije u potpunosti eksplodirala.

Sve o napadima na Pariz i posljedicama kooje su uslijedile možete čitati na ovom linku.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene