Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši bojnik FSB-a odao je neke vrlo zanimljive informacije...


Ruska špijunka i seks bomba Anna Chapman - zvana ‘agentica 00sex’, od svojih šefova u FSB-u dobila je naredbu da zavede bivšeg američkog obavještajca i najpoznatijeg svjetskog zviždača Edwarda Snowdena . Cilj toga plana je bio zadržati Snowdena što dulje u Moskvi kako bi ruski obavještajci iz njega izvukli što više podataka o programima za prisluškivanje koji koriste Sjedinjene države i Velika Britanija. Lijepa Anna čak je i zaprosila Snowdena. I to je bila naredba iz središta obavještajne službe.

Vezani članci Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte Čelnik azijske države nudi se za eksperiment: "Kada dođe rusko cjepivo, javno ću si ga sam ubrizgati" Vladimir Putin (Foto: AFP) Prije dvije godine zadao je težak udarac Vladimiru Putinu, a sada je uhićen: Ruski guverner tereti se za likvidaciju poduzetnika

O ovome svemu progovorio je bivši bojnik u FSB-u Boris Karpičkov, koji je naglasio kako bi Snowden sklapanjem braka dobio rusko državljanstvo, pa bi onda za odlazak iz zemlje morao tražiti odobrenje ruskih vlasti. Ispričao je kako se par sastao jednom, no Snowden se zabrinuo kakve bi mogle biti posljedice toga braka. Karpičkov je također kazao kako su mu njegovi izvori u Moskvi kazali da je cijeli taj plan skova jedna od najvećih majstora špijuna iz FSB-a Vladimir Skorik. Neki zapadni stručnjaci za obavještajne zajednice napisali su da je Anna dovoljno sofisticirana i da bi mogla vrlo lako živjeti s Amerikancem,što nije slučaj s većinom agenata i agentica iz FSB-a.

Crvenokosa špijunka za koju je čuo cijeli svijet u svojoj je zemlji nepoznata

Anna je ovoga ljeta objavila tweetu kojem je pisalo: ”Snowdene, hoćeš li se oženiti za mene?” Također je izašla iz studija za vrijeme intervjua za jednu američku televiziju zato jer su je novinar upitao o njenoj vezi sa Snowdenom. Kasnije je kazala da je samo zaštitila svoju privatnost.

Edward Snowden je na Havajima ostavio svoju dugogodišnju djevojku Lindsay Mills. Anna Chapmann u središtu pažnje je bila prije četiri godine kada je protjerana iz SAD-a zato jer se otkrilo da je špijunka. Otada je više puta pozirala za 'vruće' fotografije, nosila je modne revije, pa ček je i bila televizijka voditeljica. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook