Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici ruskih specijalnih postrojba u četvrtak su munjevitom akcijom zarobili čovjeka koji je oteo zrakoplov na domaćem letu prema moskovskoj zračnoj luci Domodedovu, rekla je glasnogovornica zračne luke.


‘Tijekom leta pokušana je otmica zrakoplova. Nakon slijetanja zrakoplov je oslobođen zahvaljujući dobro koordiniranoj akciji ministarstva unutarnjih poslova i FSB-a (unutarnje sigurnosne službe)’, rekla je glasnogovornica agenciji Reuters.

Vezani članci Slika nije dostupna Ruski specijalci sravnili sa zemljom kuću osumnjičenog za terorizam Slika nije dostupna SAS-ov snajperist s tri metka spasio stotine života

‘To je bila najbrža akcija oslobađanja zrakoplova u povijesti ruskoga civilnog zrakoplovstva’, istaknula je. Zrakoplov je otet na letu prema Moskvi iz toplica Mineralne Vody, na sjeveru Kavkaza, rekla je glasnogovornica ne navodeći pojedinosti.

U njemu je bilo 105 osoba, među kojima sedmero članova posade i petero djece, objavilo je u izjavi istražno povjerenstvo državnog odvjetništva. ‘Kao uvjet za oslobađanje talaca otmičar je tražio da ga se spoji s ruskim premijerom Vladimirom Putinom’, navodi se u izjavi.

Agencija ITAR-TASS, pozivajući se na izvore iz policije, izvijestila je da su svi putnici oslobođeni pošto su u zračnoj luci u zrakoplov ušli pripadnici specijalnih postrojba odjeveni kao liječnici. (Hina)