Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamistički militanti

Ruski Sjeverni Kavkaz: Ubijene četiri osobe u dva napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su četiri osobe ubijene na ruskom Sjevernom Kavkazu, uzavrelu području koje je godinama uporište islamističkih pobunjenika, javljaju ruski mediji.

U gradu Malgobeku u Ingušetiji ubijen je policajac, a 16 je ozlijeđeno u eksploziji dviju bomba u mjesnoj trgovini. Pet ozlijeđenih osoba je u teškom stanju, a dvije su nakon pomoći puštene kući, izjavili su bolnički izvori.

Pročitajte i ovo Ukrajinci napali Rusiju Krim, Krasnodar, Belgorod Ukrajina ispalila na Ruse američke projektile: U napad poslali i 60 kamikaza, eksplozije u rafineriji Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

U zasebnu izgredu žena koja je prodavala na kiosku u Malgobeku ubijena je u pucnjavi nepoznatih napadača, javio je Interfax. U većinski muslimanskim područjima Sjevernog Kavkaza prodavači na kioscima, koji prodaju i alkoholna pića, česta su meta islamističkih militanata koji žele uvesti šerijatsko pravo u Ingušetiji.

Također u susjednom Dagestanu nepoznati napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja na vjernike koji su išli u džamiju u selu Tarkiju. Pritom je ubijen imam, a jedna je osoba ranjena. Interfax je javio da su također u Dagestanu, u pokrajini Magaramkentu, oko 170 km jugoistočno od prijestolnice Mahačkale, nepoznati napadači ubili lokalnog dužnosnika, pucajući na njega dok se vozio u autu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene