Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Svi živi i zdravi

Ruski razarač spasio sunarodnjake iz ruku somalskih gusara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski razarač uspio je osloboditi tanker s 23 člana posade, kojeg su zarobili somalski gusari.

Posada ruskog razarača uspjela je osloboditi ruski tanker koji su u srijedu zarobili somalski gusari u Adenskom zaljevu, rekao je u četvrtak predstavnik brodarske tvrtke iz Novorosijska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga trajala tjedan dana Pronađena tijela svih 10 mornara s razarača USS John S. McCain Slika nije dostupna Istočno od Singapura 10 mornara nestalo, petorica ozlijeđena u sudaru američkog ratnog broda i tankera

'Svi članovi posade su živi i zdravi', rekao je predstavnik tvrtke u telefonskom razgovoru. Ruski tanker koji je plovio pod zastavom Liberije s 23 ruska člana posade oteli su u srijedu somalski gusari na izlasku iz Adenskog zaljeva.

Ruska agencija RIA, pozivajući se na izvore u ratnoj mornarici, javlja da su u akciji zarobljeni svi gusari. Operaciju oslobađanja poduzela je posada ruskog razarača koji je pohitao u pomoć posadi otetog tankera. Ruska mornarica još nije komentirala ove informacije.

>> Ruski tanker s 23 člana oteli somalski gusari

Somalski gusari su oteli brod MV Moscow University oko 350 nautičkih milja od otoka Socotra na izlazu iz Adenskog zaljeva. U vrijeme napada tanker nosivosti 106.474 tona plovio je prema Kini s teretom od 86.000 tona sirove nafte vrijednog 52 milijuna dolara te 23 ruska člana posade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene