Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruski predsjednik naredio policiji da guši nerede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dimitrij Medvjedjev zapovijedio je policiji da uguši sve socijalne nerede ili kriminal koji bi proistjecao iz globalne financijske krize.

'Mi imamo stabilnu državu... Ne trebamo povratak na devedesete kad je sve kuhalo', rekao je Medvjedjev na sastanku s visokim dužnosnicima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

'Službe za zaštitu reda moraju pratiti što se događa', rekao je ruski predsjednik. 

'Ako netko naumi iskoristiti posljedice financijske krize... One moraju intervenirati i podnijeti kaznenu prijavu. Inače reda neće biti', dodao je.

Dugo razdoblje gospodarskoga rasta pridonijelo je političkoj stabilnosti Rusije, ali neki analitičari kažu da bi financijska kriza mogla potaknuti socijalne nemire.

Vrijednost dionica na ruskoj burzi od svibnja je pala sedamdesetak posto.

Visoka cijena nafte održavala je ruski gospodarski procvat, ali je s više od 140 dolara za barel u srpnju sada pala na jedva iznad 60 dolara što šteti ruskome gospodarstvu.

Utjecaj na građane dosad je bio ograničen, dijelom zato što dioničarstvo u Rusiji nije rašireno, ali neke tvrtke počele su otpuštati višak radnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene