Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiril kaže

Ruski patrijarh: Zapad je zapao u tešku duhovnu krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patrijarh Moskve i cijele Rusije Kiril rekao je u nedjelju, u razgovoru u povodu pravoslavnog Uskrsa, da Zapad danas prolazi kroz razdoblje 'veoma duboke' duhovne krize.

'Duhovna kriza na Zapadu je veoma duboka', istaknuo je Kiril, koji je ovog vikenda predvodio svoju prvu uskrsnu misu kao poglavar Ruske pravoslavne crkve, u razgovoru za televizijsku mrežu Vesti. 'Ondje nije bilo ateizma koji smo mi poznavali. Ondje je vladalo izvanjsko blagostanje, a vjerski život se činio skladan, ali se u jednom trenutku sve počelo urušavati. I danas to duhovno potkopavanje temelja života jako slabi zapadno društvo koje također poznaje stres i kušnje', dodao je.

Pročitajte i ovo London "Vlade su bile naivne" Ugledni stručnjak: "Vjerojatno ćemo se u roku od pet godina boriti u višestranom sukobu" Slika nije dostupna Prijetnja stabilnosti Pritisak sa Zapada: Riješite krizu!

Patrijarh, koji je izabran u veljači nakon smrti Alekseja II., istaknuo je da pravoslavna i katolička crkva 'zajedno, veoma aktivno djeluju na međunarodnoj pozornici' kako bi očuvale vjerske temelje kršćanskog života i sustava vrijednosti u europskoj kulturi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene