Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska vojna obavještajna služba smatra da bi Gruzija ponovno mogla napasti Južnu Osetiju, prorusku pokrajinu zbog koje su dvije zemlje ratovale prošle godine, izjavio je načelnik službe.


Aleksander Šljakturov, koji je u travnju preuzeo dužnost načelnika vojnoga Glavnog obavještajnog direktorata (GRU), rekao je da je stanje napeto i optužio članice NATO-a za dostavu oružja Gruziji.

Vezani članci Slika nije dostupna Gruzijski predsjednik obećao vratiti dvije odmetnute pokrajine Slika nije dostupna EU raspravlja o osudi priznavanja J. Osetije i Abzahije

'Stanje s Gruzijom i dalje je napeto jer gruzijske vlasti ne samo da odbijaju priznati suverenost Abhazije i Južne Osetije nego na sve moguće načine pokušavaju vratiti te zemlje pod svoju jurisdikciju', rekao je u intervjuu za novinsku agenciju ITAR-TASS.

'Tomu treba pridodati nepredvidivost gruzijskog vodstva s predsjednikom Sakašvilijem na čelu, koje bi moglo doći u napast i uporabiti silu da bi se domoglo tih republika kao što je to učinilo prošle godine', upozorio je Šljakturov. (Hina)