Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stanje je napeto'

Ruski obavještajac upozorava na opasnost od novog rata u Gruziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska vojna obavještajna služba smatra da bi Gruzija ponovno mogla napasti Južnu Osetiju, prorusku pokrajinu zbog koje su dvije zemlje ratovale prošle godine, izjavio je načelnik službe.

Aleksander Šljakturov, koji je u travnju preuzeo dužnost načelnika vojnoga Glavnog obavještajnog direktorata (GRU), rekao je da je stanje napeto i optužio članice NATO-a za dostavu oružja Gruziji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EU raspravlja o osudi priznavanja J. Osetije i Abzahije Slika nije dostupna Rusija priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije

'Stanje s Gruzijom i dalje je napeto jer gruzijske vlasti ne samo da odbijaju priznati suverenost Abhazije i Južne Osetije nego na sve moguće načine pokušavaju vratiti te zemlje pod svoju jurisdikciju', rekao je u intervjuu za novinsku agenciju ITAR-TASS.

'Tomu treba pridodati nepredvidivost gruzijskog vodstva s predsjednikom Sakašvilijem na čelu, koje bi moglo doći u napast i uporabiti silu da bi se domoglo tih republika kao što je to učinilo prošle godine', upozorio je Šljakturov. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene