Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruski milijarder teško ozlijeđen u nesreći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski milijarder i zastupnik Državne dume Sulejman Kerimov nalazi se u ponedjeljak u kritičnom stanju u bolnici u Marseilleu nakon što je sletio s ceste sa svojim automobilom koji se zatim zapalio, javili su ruski mediji.

Kerimov je doživio nesreću u svom crnom ferrariju u subotu dok se vozio avenijom Promenade des Anglais, koja ide uzduž obale u francuskom gradu Nici. On je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zaletio u drvo i zatim zapalio. Kerimov je s teškim opekotinama prevezen u bolnicu helikopterom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boca Dom Perignona prodana za 40 tisuća eura Slika nije dostupna Ruski milijarder za 95 milijuna dolara kupio Trumpovu vilu

"On je u kritičnom stanju", rekao je glasnogovornik bolnice u
Marseilleu dodajući da je Kerimov priključen na respirator, prenosi RIA Novosti.

Ruske novine Kommersant objavile su da je Kerimov (41) vozio velikom brzinom unatoč ograničenju od 50 kilometara na sat na toj cesti.

Prema magazinu Forbes, Kerimov je "težak" 7,1 milijardu američkih dolara i nalazi se na 72. mjestu Forbesovog godišnjeg popisa najbogatijih ljudi na svijetu.

Kerimov, član ruske ultranacionalističke Liberalne demokratske stranke (LDPR), rođen je u Dagestanu i posjeduje investicijsku tvrtku Nafta-Moskva, koja ima veliki udio u Gazpromu i najvećoj ruskoj banci Sberbank. On je također zamjenik čelnika Odbora Dume za sport i pitanja mladeži.

Kommersant također piše da je Kerimov imao suputnicu u automobilu u vrijeme nesreće. Ruska TV postaja STS potvrdila je u ponedjeljak da je televizijska voditeljica Tina Kandelaki bila u automobilu, ali ona navodno nije zadobila ozljede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene