Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska i Rusija postigle su sporazum o kompenzaciji za otkazivanje isporuke dvaju francuskih nosača helikoptera Mistral, objavili su u petak ruski mediji.


"Razgovori o tome se završeni, o svemu je već odlučeno - i o vremenskom okviru i o iznosu", kazao je savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina za vojna pitanja Vladimir Kozhin za agenciju RIA.

Vezani članci Vladimir Putin Putin poručio da Rusija poduzima sve što mora u borbi protiv klimatskih promjena: ''Spremni smo predložiti niz zajedničkih projekata'' Slika nije dostupna HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

Dodao je da se nada kako se vrlo skoro biti potpisan ugovor o tome pa će potom biti službeno objavljen i dogovoreni iznos.

Ruski list Kommersant u petak je objavio da će Francuska platiti Rusiji blizu 1,2 milijarde eura zbog odustajanja od isporuke dvaju Mistrala.

Ured francuskog predsjednika Francoisa Hollandea odbio je komentirati ovo izvješće, kao i DCNS, jedan od glavnih konstruktora Mistrala.

Hollande je odustao od posla nakon pritiska zapadnih saveznika da ne isporuči nosače helikoptera zbog ruske uloge u ukrajinskoj krizi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook