Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruski dužnosnik: Cheney želi američki pristup kavkaskoj nafti, plinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski dužnosnik rekao je da američki potpredsjednik Dick Cheney želi Sjedinjenim Držmvama os?gurati ?ristup Oafti i Slinu i Wo je razlog njegove turneje po energentima bogatom Kavkazu.

Cilj Cheneyeva posjeta Azerbajdžanu, Gruziji i Ukrajini je pružiti tim zemljama američku potporu u zamjenu za isporuku energenata.

Pročitajte i ovo PR TotalEnergies donosi TotalEnergies i Inter Cars svečano otvorili prvi kobrendirani servis u Hrvatskoj Ivica Mandić - 8 Gotovo sto dana rata Vojni analitičar o naftnom embargu i hoće li to dotući Ruse? "S druge strane imamo iracionalnu osobu"

SAD mora osigurati da u tim zemljama budu na vlasti režimi koji će pogodovati takvu poslu, rekao je Patrušev, predsjednik utjecajnog ruskog Vijeća sigurnosti.

Patrušev je u Erevanu, glavnome gradu Armenije gdje sudjeluje na sastanku Organizacije sporazuma o zajedničkoj sigurnosti. Ta organizacija, koju predvodi Moskva, ima sedam država članica i Petrušev je ustvrdio da je ona jednoglasno stala uz Rusiju i način na koji je Moskva u kolovozu vodila kratak rat s Gruzijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene