Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski dužnosnik rekao je da američki potpredsjednik Dick Cheney želi Sjedinjenim Držmvama os?gurati ?ristup Oafti i Slinu i Wo je razlog njegove turneje po energentima bogatom Kavkazu.


Cilj Cheneyeva posjeta Azerbajdžanu, Gruziji i Ukrajini je pružiti tim zemljama američku potporu u zamjenu za isporuku energenata.

Vezani članci Ivica Mandić - 8 Vojni analitičar o naftnom embargu i hoće li to dotući Ruse? "S druge strane imamo iracionalnu osobu" Ivana Petrović Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Mađarska će morati preurediti rafinerije. ECOFIN će u srpnju donijeti odluku i preporuku Vijeću da Hrvatska uđe u eurozonu 1. siječnja"

SAD mora osigurati da u tim zemljama budu na vlasti režimi koji će pogodovati takvu poslu, rekao je Patrušev, predsjednik utjecajnog ruskog Vijeća sigurnosti.

Patrušev je u Erevanu, glavnome gradu Armenije gdje sudjeluje na sastanku Organizacije sporazuma o zajedničkoj sigurnosti. Ta organizacija, koju predvodi Moskva, ima sedam država članica i Petrušev je ustvrdio da je ona jednoglasno stala uz Rusiju i način na koji je Moskva u kolovozu vodila kratak rat s Gruzijom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju