Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proizvodi su bili skriveni ispod paketa sa žvakaćim gumama, kašicama s voćem, bocama sa sokovima, zamrznutim šampinjoma i ostalim proizvodima.


Ruski carinici zaplijenili su 600 tona mesa skrivenog ispod paketića sa žvakaćim gumama i staklenki s voćnim kašicama iz EU-a, koji je suočen s embargom Rusije na neke prehrambene proizvode, izvijestila je ruska sanitarna agencija Rosselkhoznadzor.

Vezani članci Sukob u Nagorno-Karabahu Nakon šest tjedana krvoprolića: Potpisan sporazum o prekidu sukoba u Nagorno Karabahu Pješakinja Uznemirujuća snimka: Projurio preko zebre kao muha bez glave, sva sreća da nitko nije stradao

'Proizvodi su bili skriveni ispod paketa sa žvakaćim gumama, kašicama s voćem, bocama sa sokovima, zamrznutim šampinjoma i ostalim proizvodima', stoji u priopćenju ruske sanitarne agencije Rosselkhoznadzor.

Meso je bilo zapakirano u 26 kontejnera s naznakom luka Antwerpen, Hamburg i Rotterdam.

Ruski embargo na hranu Europu stoji 5 milijarda eura godišnje

Ruski stručnjaci kažu da je meso proizvedeno u Njemačkoj, Belgiji, Poljskoj i Nizozemskoj, zemljama iz kojih je zabranjeno uvoziti prehrambene proizvode u Rusiju.

Početkom kolovoza Rusija je uvela embargo na uvoz hrane iz Europe, kao dio odgovora na sankcije koje joj je EU nametnula zbog ukrajinske krize. Nešto manje od 10 posto poljoprivrednih proizvoda iz EU-a namijenjeno je Rusiji i uglavnom je riječ o voću i povrću, sirevima i svinjetini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook