Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezavršen sukob

Ruska vojska ponovno zauzela selo na granici s Gruzijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vojnici ponovno su zauzeli sporno gruzijsko selo Perevija u blizini odmetnute pokrajine Južne Osetije koje su napustili dan ranije.

Gruzijska policija objavila je da je između 500 i 600 ruskih vojnika ušlo u selo Perevi koje se nalazi uz granicu s Južnom Osetijom. 

Pročitajte i ovo Digitalno selo VAŽAN PROJEKT Prvo digitalno selo: Budućnost je stigla i u Hrvatsku, pogledajte kako izgleda suvremeni uzgoj pšenice Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža

>> Ruski vojnici se povukli iz gruzijskog sela

Ruske snage povukle su se u kolovozu iz tampon zone uz tu pokrajinu nakon petodnevnog rata s gruzijskim snagama, no zadržale su vojnike u Pereviju koji se nalazi s gruzijske strane granice.

Ruski vojnici povukli su se u petak, nakon čega je u selo ušla gruzijska policija, ali su se Rusi vratili pod okriljem noći.

Gruzija se protivila ruskoj vojnoj nazočnosti u Pereviju smatrajući je kršenjem primirja postignutog pod pokroviteljstvom EU-a nakon petodnevnog rata kada je Rusija intervenirala na teritoriju te bivše sovjetske republike kako bi zaustavila gruzijski napad na prorusku Južnu Osetiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene