Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

PROMJENE U RUSIJI

Otvara se ruski McDonald's: Vlasnik je dosad imao licencu za restorane u Sibiru

Kremlj
Kremlj Foto: Afp
Prva poslovnica ruske verzije lanca restorana McDonald's otvara se u nedjelju u Moskvi nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji.

Petnaest poslovnica otvorit će se u Moskvi i okolici pod novim imenom i logotipom, no na istim mjestima, s istim osobljem i gotovo identičnom ponudom hrane.

Nakon više od 30 godina, McDonald's je zatvorio svoje ruske restorane u ožujku kao odgovor na invaziju ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu.

Lanac je zapošljavao više od 62.000 ljudi u zemlji. Neki restorani u zračnim lukama i na kolodvorima će zasad nastaviti raditi pod službenim, američkom logotipom zbog posebnih ugovora koje nije lako raskinuti.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao McDonaldsovu licencu za 25 restorana u Sibiru.

Govor je otkupio svih 825 McDonaldsovih lokacija diljem zemlje i tvrdi da ih sve namjera ponovno otvoriti unutar dva mjeseca.

Otvaranje ruske verzije McDonald'sa izazvalo je veliku raspravu na ruskim društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana. Novine u vlasništvu države Rosijskaja Gazeta posvetile su cijelu stranicu "ruskom McDonald'su".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mjere se nastavljaju Ruski premijer se žali zbog sankcija: "Aktualnu situaciju možemo nazvati najtežom u tri desetljeća za Rusiju"

Pročitajte i ovo Ruski oligarsi - 1 JE LI UOPĆE MOGUĆA UROTA? I bogati plaču: Ruski oligarsi ostali bez dragocjenih igračaka, u domovini ima onih koje to ''veseli''

Visoki interes za temu postoji dijelom zbog povijesnog značaja McDonald'sa u zemlji.

Otvorenje prve poslovnice američkog lanca brze prehrane 1990-ih, ispred koje su se stvorili 500 metara dugi redovi, bio je znak promjena u državi.

Zatvaranje poslovnica djeluje jednako simbolično za eskalaciju napetosti između zapada i Moskve.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene