Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruska policija pretražila ured Garija Kasparova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska policija, u potrazi za ekstremističkom literaturom, pretresla je sjedišta oporbenog pokreta kojem je na čelu bivši šahovski prvak svijeta Gari Kasparov, izjavio je njegov suradnik.

Policija želi oduzeti letke kojima se poziva na prosvjed u Moskvi 16. prosinca na kojem će se okupiti protivnici ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je Denis Bilunov, glasnogovornik Kasparova, u telefonskoj izjavi za Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povezuju je s terorizmom Veliki pretresi u Njemačkoj: Ekstremistička skupina htjela srušiti politički sustav Slika nije dostupna Obavještajna služba će ispitati Kasparova

"Pretres je upravo u tijeku", kazao je Bilunov u sjedištu pokreta Ujedinjena građanska fronta. "Časnici ministarstva unutarnjih poslova pregledavaju naše letke i literaturu".

Bilunov je prekinuo telefonsku vezu nakon što se u pozadini čuo glas koji mu je naredio da završi razgovor, javlja Reuters.

Kasparov se prestao se baviti šahom i posvetio se politici. Danas je gorljivi Putinov protivnik.

Organizatori prosvjeda planiranog za 16. prosinca izjavili su da je oporbenim aktivistima u regijama Vornjež i Orel naređeno da se jave lokalnoj policiji. Policijski časnici razgovarali su s njima o sudjelovanju u prosvjedu i naredili im da ne napuštaju svoje domove, rekli su organizatori u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene