Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruska mornarica ponovno u vodama Arktika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je jučer objavila kako šalje ratne brodove u ophodnju vodama Arktika, prvi put od raspada SSSR-a, što je posljednji u nizu poteza kojima želi ojačati svoju vojnu nazočnost u svijetu.

Razarač Severomorsk i raketna oklopnjača Maršal Ustinov iz Sjeverne flote počet će ophodnje u četvrtak, rekao je glasnogovornik ruske mornarice Igor Gigalo.

Pročitajte i ovo Indijska ratna mornarica drama raste Prijeti eskalacija sukoba, velesila raspoređuje razarače na strateškoj lokaciji: "S obzirom na bujicu napada..." Školski brod Jadran "Jadran" Crna Gora bez pardona odlučila nastaviti s kontroverznom proslavom: "Hrvati moraju znati..."

"Dugo govorimo o širenju aktivnosti u Arktiku. U tome nema ničeg agresivnog, to je u interesu sigurnosti", rekao je Digalo.

Rusija je u prosincu počela slati nosače zrakoplova u Sredozemno more, a u kolovozu je ponovno krenula u ophodnje bobarderima dugog doleta.

Ruske vojne ophodnje proširio je bivši ruski predsjednik Vladimir Putin, a istim je smjerom nastavio i njegov nasljednik Dmitrij Medvedev.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene