Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušteda i bolje upravljanje

Rusija ukinula dvije vremenske zone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dan kada je u zapadnoj Europi počelo ljetno računanje vremena, Rusija je ukinula dvije od svojih 11 vremenskih zona, nadajući se da će time ostvariti niz dobitaka, uključujući uštedu energije i bolje upravljanje zemljom.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio da bi smanjenje vremenskih zona trebalo olakšati upravljanje najvećom zemljom svijeta. Konkretnije, sada će dužnosnici na krajnjem istoku zemlje biti dostupniji tijekom normalnog radnog vremena u Moskvi. Zamjenik ravnatelja ruskog geografskog instituta Arkadi Tiškov izjavio je za Itar-Tass da će znanstvenici proučavati učinak ove mjere na uštedu energije, zaštitu okoliša, obrambena pitanja, komunikaciju i zdravlje ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Odlukom stručnjaka ukinuto je dosadašnjih sat vremena razlike između Moskve i Republike Udmurtije na istoku i područja Samare na jugoistoku. Također, poravnati su satovi između sibirske regije Kemerova i Kamčatke na ruskom dalekom istoku. Ta je zona sada jedan sat bliža Moskvi.

Tijekom 2011. ruski će znanstvenici proučiti mogućnost ukidanja još koje zone bez narušavanja zdravlja ljudi. Neki se političari zalažu da se u Rusiji uspostavi pet vremenskih zona, što predsjednik Medvedev navodno podupire. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene