Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija ukida sankcije Gruziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je naredio ukidanje sankcija Gruziji u cilju "normalizacije" odnosa s vlastima u Tbilisiju, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je poduzimanje dodatnih praktičnih mjera u cilju normaliziranja odnosa s Gruzijom", stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije

U priopćenju se dodaje da će, osim ponovne uspostave prometnih veza, doći i do uspostave veza dviju poštanskih službi, a predviđene su i konzultacije o "pristupu gruzijskih proizvoda ruskom tržištu".

Rusija je u listopadu 2006. prekinula sve zračne, pomorske i kopnene veze s Tbilisijem nakon što je Gruzija uhitila četiri ruska dužnosnika pod optužbom za špijunažu. Moskva je iste godine uvela embargo na uvoz gruzijskih vina i mineralne vode.

Putinova odredba stigla je dva dana nakon što je vladi naredio da s odmetnutim gruzijskim pokrajinama Abhazijom i Južnom Osetijom uspostavi tješnje odnose. Takva je odluka izazvala negativne reakcije iz Washingtona i Bruxellesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene