Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemirni Kavkaz

Rusija uhitila pet terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske vlasti objavile su da su uhitile pet članova 'zabranjene međunarodne terorističke organizacije' na nemirnom sjevernom Kavkazu.

Navodni teroristi uhićeni su u ruskom gradu Nalčiku, 300 km istočno od Sočija, grada domaćina zimske Olimpijade koja počinje idućega mjeseca, prenosi u nedjelju BBC.

Pročitajte i ovo Bombardiranje u Odesi Na udaru raketa Ruski napad na Odesu i Harkiv: Među poginulima i četverogodišnje dijete Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

Rusija je ranije objavila da će u tu regiju poslati više od 30.000 policajaca i pripadnika drugih službi sigurnosti zbog mogućih napada islamističkih militanata. Sigurnosne mjere pojačane su nakon dva samoubilačka bombaška napada u kojima su 34 osobe poginule u Volgogradu 29. i 30. prosinca.

Napadi su nalikovali ranijim akcijama islamističkih militanata koji dolaze sa sjevernog Kavkaza, središta separatističke pobune protiv Moskve. Nijedna skupina zasad nije preuzela odgovornost za napad, no najtraženiji čovjek u Rusiji, vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov ranije je pozvao svoje borce da napadnu Olimpijadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene