Nož u ruci, ilustracija (Foto: Getty)
Nož u ruci, ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty

Ubojica tvrdi da je halucinirao i slučajno ušao u vrtić, a za dijete je mislio daje čudovište. Ali policija je u njegovoj kući našla papir s osnovnim informacijama o tom vrtiću. Između ostalog zapisao je i koliko je djece u kojoj grupi.


Denis Pozdeev (36) izbo je na smrt dječaka (6) u vrtiću u ruskom lučkom gradu Naryan-Mar. Pijan ili drogiran ušao je u vrtić dok su djeca spavala i izbo mališana koji je ležao u kutu vičući "Sotona mi je to naredio".

Vezani članci Uhićenje osumnjičenog za ubojstvo u Omišu Policija objavila snimke uhićenja osumnjičenog za ubojstvo u Omišu: "Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji" U Omišu ubijen muškarac (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 4 Velika policijska akcija: Uhićeno više osoba zbog brutalnog smaknuća u Omišu, među njima ubojica, naručitelj i organizator

Dijete je izdahnulo na rukama odgajateljice, a zaštitari su zadržali napadača do dolaska policije.

Pozdeev kaže da čuje glasove u glavi koji su ga natjerali na ovaj grozan čin. Rekao je i da je slučajno ušao u vrtić jer je halucinirao, a za dječaka je mislio da je čudovište.

No, policija je pretragom njegove kuće pronašla papir na kojem su pisale osnovne informacije o tom vrtiću, kao što je radno vrijeme, a bilježio je i koliko je djece u pojedinoj grupi.

Vlasti su protiv njega pokrenule istragu, piše Daily Mail.