Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija sastavila popis 17 terorističkih organizacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je objavila popis 17 "terorističkih organizacija" u svijetu koji ne uključuje ni libanonski Hezbolah ni palestinski Hamas, što je razlikuje od službenog stajališta Washingtona.

Popis obuhvaća mrežu al-Qa'ide, kao i nekoliko pokreta u Kavkazu i srednjoj Aziji koje Vrhovni sud u Rusiji smatra islamističkim i separatističkim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S MJERAMA Donosimo popis svih lokacija na kojima se u Hrvatskoj možete testirati na koronavirus Red za cijepljenje protiv koronavirusa - 1 BORBA PROTIV KORONE Neke su zemlje već uvele obvezno cijepljenje, doznajte na koga se to odnosi i koja su ograničenja postavljena

Među njima je i zabranjena islamistička stranka Hizbi Tahrir, koja djeluje u bivšim sovjetskim republikama srednje Azije i poziva na osnivanje islamske države.

"Sedamnaest organizacija na toj listi proglašeno je terorističkima i njihova je aktivnost zabranjena na teritoriju Rusije", kazao je Jurij Sapunov, šef antiterorističkog ogranka unutar FSB-a (bivši KGB).

Američka lista obuhvaća pak 42 "terorističke organizacije".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene