Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija protjerala američke vojne atašee

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je protjerala dvojicu američkih vojnih atašea iz Američkog veleposlanstva u Moskvi, nakon što su zadnjih mjeseci dva ruska diplomata protjerana iz Washingtona, objavio je State Department.

'Od njih je zatraženo da napuste zemlju. Prigovorili smo tom potezu, ali ćemo udovoljiti zahtjevu ruske Vlade', rekao je glasnogovornik State Departmenta Gonzalo Gallegos.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD i Rusija uspostavljaju gospodarski dijalog Slika nije dostupna Mike Mullen želi zatvaranje Guantanama

Američki dužnosnici sugerirali su kako protjerivanje američkih diplomata iz Moskve nije recipročna mjera za protjerivanje ruskih vojnih izaslanika iz Washingtona, jednoga 22. travnja, a drugoga u studenom 2007., izvijestio je The Washington Post.

'Gledamo na svaki od tih postupaka kao na odvojene izgrede i analiziramo tko je kada i što učinio. Ne gledamo na to kao na produbljenje napetosti između dviju zemalja', izjavio je američki dužnosnik.

State Department nije naveo razloge za protjerivanje dvojice američkih diplomata koji su već napustili Moskvu, a Pentagon je odbio komentirati taj izgred.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene