Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napredni sustav S-400

Rusija postavila nove proturaketne sustave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je postavila napredne sustave za proturaketnu obranu S-400 Triumf na dalekom istoku zemlje kako bi odgovorila na moguću prijetnju sjevernokorejskih raketnih pokusa, izjavio je načelnik glavnog stožera ruske vojske Nikolaj Makarov.

'Već smo razmjestili sustave S-400 na dalekom istoku Rusije kako bi zajamčili zaštitu od neuspjelih sjevernokorejskih raketnih testiranja i kako bi osigurali da dijelovi tih raketa ne padaju na ruski teritorij', rekao je Makarov na konferenciji za novinare u Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Moskva: Poljska i Češka moguće su mete ruskih raketa

Sjeverna Koreja pokusno je ispalila nekoliko balističkih raketa sa svoje istočne obale od siječnja ove godine. Makarov je rekao da je Moskva zabrinuta zbog toga što se lokacije otkuda Pjongjang ispaljuje svoje rakete nalaze u blizini ruske granice, te da će nastaviti poduzimati preventivne mjere, među kojima su sofisticirani sustavi proturaketne obrane, kako bi se zaštitila zemlja od neuspjelih pokušaja lansiranja. Sustav S-400 ima projektile koji mogu presresti objekte koji lete na visini od samo deset metara.

Makarov je također rekao da Rusija i SAD razmatraju uspostavu centra za raketnu kontrolu, koji bi mogao imati sjedište u Moskvi, kako bi se nadziralo lasiranje raketa i spriječile nesreće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene