Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje Ukrajine

Rusija poručila SAD-u: Vodite računa o vlastitoj upotrebi sile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusima nije dugo trebalo da odgovore Susan Rice na opasku oko uporabe vojne sile u Ukrajini.

Rusija vjeruje da američka savjetnica za nacionalnu sigurnost Susan Rice treba pozvati vodstvo svoje zemlje, prije nego li rusko vodstvo, na izbjegavanje upotrebe sile, prenosi u ponedjeljak ruska agencija Interfax pozivajući se na izvor u ruskom ministarstvu vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

Rice, savjetnica Baracka Obame, kazala je u nedjelju da bi mogućnost da Rusija pošalje snage u Ukrajinu bila "velika pogreška".

"Vidjeli smo stručne procjene Susan Rice, koje se temelje na opetovanim američkim vojnim intervencijama na brojnim mjestima u svijetu, posebice tamo gdje američka administracija smatra da su ugrožena načela zapadne demokracije ili vladajući režimi počinju izmicati kontroli", navodi Interfax riječi izvora iz ruskog ministarstva.

UŽIVO Za Janukovičem izdana tjeralica zbog masovnih ubojstava

Savjetnica za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika kazala je u razgovoru za NBC da bi Rusija učinila "veliku pogrešku" kada bi poslala vojne snage u Ukrajinu i poručila da raspad Ukrajine nije ni u čijem interesu.

"To bi bila velika pogreška. Podjela zemlje nije u interesu ni Ukrajine niti Rusije, Europe ni Sjedinjenih Država. Povratak nasilja i eskalacija situacije nije u ničijem interesu", kazala je Rice u emisiji "Meet the Press", odgovarajući na pitanje je li moguće da Rusija pošalje snage u Ukrajinu kako bi postavila sebi naklonjeniju vladu.

"Ne postoji proturječje ... između Ukrajine koja ima duge povijesne i kulturne veze s Rusijom i moderne Ukrajine koja se želi čvršće integrirati s Europom. To ne mora biti uzajamno isključivo", kazala je, kako prenosi Reuters. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene