Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prekida u lipnju

Rusija počela isporuke plina Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u utorak počela primati prvu isporuku ruskog plina nakon prekida u lipnju, objavio je javni operater ukrajinskih plinovoda Ukrtransgaz.

"Od utorka tvrtka Ukrtransgaz počela je primati prirodni plin iz Ruske Federacije", priopćila je tvrtka.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Svakog dana uvest će se 43,5 milijuna prostornih metara plina", naglašava se. Te je informacije potvrdio ruski plinski div Gazprom koji citiraju ruske agencije.

Ukrajinska javna tvrtka Naftogaz najavila u noći s petka na subotu da je platila ruskom divu Gazpromu 378 milijuna dolara unaprijed za isporuku gotovo milijardu prostornih metara ruskog plina.

Rusija je u lipnju prekinula isporuku plina Ukrajini koja je odbila povećanje cijena odlučeno u Gazpromu. Zbog sukoba Europljani su strahovali od poremećaja njihove vlastite opskrbe koje prolazi ukrajinskim teritorijem tijekom zime. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene