Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da tijelo za promatranje izbora Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) želi sabotirati planove za nadgledanje predsjedničkih izbora u Rusiji 2. ožujka.


Glasnogovornik ministarstva rekao je da ODIHR, promatračko tijelo OESS-a, pokušava potkopati izbore politiziranjem situacije.

Vezani članci Pronađeno žensko tijelo u Novakovcu Novi užas u Međimurju: U kući pronašli beživotno tijelo starije žene, stvari su bile razbacane posvuda... Policija, ilustracija Nakon tri u Zagrebu, policija je našla tijelo i u Vinkovcima, u rijeci Bosutu

"OESS nastavlja otvoreno sabotirati naše prijedloge za zajedničko promatranje izbora na kolektivnim, dogovorenim i obostrano prihvatljivim osnovama", izjavio je glasnogovornik.

Zbog sve većih razmjera pora mogla bi se ponoviti prošlogodišnja situacija kada se ODIHR povukao s promatranja ruskih parlamentarnih izbora u prosincu nakon što je Moskva pozvala samo manju skupinu promatrača.

ODIHR je upozorio Rusiju ovog tjedna da neće nadgledati predsjedničke izbore u ožujku ako Moskva ne ublaži ograničenja nametnuta radu promatrača.

ODIHR je priopćio da Rusija "pokušava jednostrano reinterpretirati" svoje obveze i žali se da je Moskva prekasno pozvala premalo promatrača.