Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija optužuje promatračko tijelo OESS-a za "sabotažu" predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da tijelo za promatranje izbora Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) želi sabotirati planove za nadgledanje predsjedničkih izbora u Rusiji 2. ožujka.

Glasnogovornik ministarstva rekao je da ODIHR, promatračko tijelo OESS-a, pokušava potkopati izbore politiziranjem situacije.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..." U naselju Srednjaci ubijena ženska osoba - 13 Ubijena žena Policija o ubojstvu na Srednjacima: "Jedna je osoba pod našim nadzorom"

"OESS nastavlja otvoreno sabotirati naše prijedloge za zajedničko promatranje izbora na kolektivnim, dogovorenim i obostrano prihvatljivim osnovama", izjavio je glasnogovornik.

Zbog sve većih razmjera pora mogla bi se ponoviti prošlogodišnja situacija kada se ODIHR povukao s promatranja ruskih parlamentarnih izbora u prosincu nakon što je Moskva pozvala samo manju skupinu promatrača.

ODIHR je upozorio Rusiju ovog tjedna da neće nadgledati predsjedničke izbore u ožujku ako Moskva ne ublaži ograničenja nametnuta radu promatrača.

ODIHR je priopćio da Rusija "pokušava jednostrano reinterpretirati" svoje obveze i žali se da je Moskva prekasno pozvala premalo promatrača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene