Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja odnosima Rusija-SAD

Snowden želi rusko državljanstvo, Rusi prvi put čuju za to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj ne zna za plan odbjegloga zaposlenika američke obavještajne agencije Edwarda Snowdena da traži rusko državljanstvo, rekao je glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

Edwarda Snowdena traže u SAD-u zbog optužbe za špijunažu, a trenutačno se nalazi na moskovskome aerodromu Šeremetjevo. Ruski odvjetnik koji mu je ovaj tjedan pomagao da zatraži privremeni azil u Rusiji rekao je da Snowden nije odustao od mogućnosti da traži i državljanstvo.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

'Državljanstvo? Prvi put čujem za to. Prva vijest', rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov novinarima u Novogorsku, gradu blizu Moskve u kojem se Putin sastao sa sportašima.

Snowdenov boravak u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjeva, a ondje je od 23. lipnja, prijetnja je američko-ruskim odnosima.

>> Bijela kuća: Snowden se mora vratiti u SAD radi suđenja

Peskov je, međutim, rekao da Sjedinjene Države nisu obavijestile Rusiju o eventualnome planu predsjednika Baracka Obame da odustane od moskovskog sastanka na vrhu s Putinom, zakazanog za rujan koji bi prethodio summitu čelnika zemalja G20 kojemu je domaćin Putin u Sankt Peterburgu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene