Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vlakova

Rusija na godinu dana odgađa završetak 'Putinova mosta' na Krimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je za godinu dana pomakla rok za završetak nekoliko milijarda vrijednog mosta koji bi rusko kopno povezao s anektiranim poluotokom Krimom, uz obrazloženje da se plan mora izmijeniti uzimajući u obzir težinu vlakova koji bi preko njega prelazili.

Kremlj smatra most vitalnim za integraciju Krima koji je Rusija otela Ukrajini 2014. Predsjednik Vladimir Putin nazvao ga je povijesnim projektom.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Dugačak 19 kilometara, cestovni i željeznički most bio bi najduži koji je Rusija ikad izgradila i najduži kombinirani most u Europi.

Izgradnja cestovnog dijela odvija se prema planu, ali rok za dovršetak željezničkog segmenta pomaknut je za godinu dana, što će tvrtki u vlasništvu Putinovog bivšeg partnera u judu koji nema iskustva u gradnji mostova, dati više vremena za dovršetak projekta vrijednog 3.2 milijarde dolara.

Odgoda ukazuje na velike logističke, financijske i političke izazove s kojima se Kremlj susreće u pokušajima da gospodarski oživi Krim, u vrijeme kada se ne može osloniti na znanje i iskustvo zapadnih stručnjaka zbog sankcija nametnutih Rusiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene