Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov dar

Rusija Libanonu poklanja helikoptere, tenkove i topove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je odlučila Libanonu besplatno dati helihoptere, tenkove i topove te streljivo i granate.

Riječ je o šest helikoptera Mi-24, 31 jurišnom tenku T-72, 36 topova i oko pola milijuna komada streljiva za oružje srednjeg kalibra te o 30.000 topovskih granata. To je priopćio libanonski premijer Saad Hariri koji se nalazi u službenom posjetu Moskvi. 'Nakon razgovora libanonske i ruske strane, Rusija je odlučila ponuditi besplatnu pomoć libanonskoj vojsci', rekao je. Nije objavljeno u kojem roku će se izvršiti isporuka.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

>> 'Sirija je nepravedno optužena za ubojstvo Haririja'

>> Libanon: Niz eksplozija na jugu zemlje

Slabo opremljena libanonska vojska nakon završetka rata s Izraelom 2006.godine rasporedila se na jugu Libanona, uporištu Hezbollaha. Ruski premijer Vladimir Putin zatražio je jučer od libanonskog kolege da podupre projekte ruskih tvrtki u Libanonu na energetskom i vojno-industrijskom polju.

Moskva, koja je u sovjetsko vrijeme održavala tijesne veze s arapskim svijetom, ima za cilj jačanje utjecaja u regiji koji je oslabio nakon raspada SSSR-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene