Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija: Kasjanov tvrdi da je podvrgnut "političkom" sudbenom progonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni stožer ruskog liberala i oporbenog kandidata na predsjedničkim izborima 2. ožujka, bivšeg premijera Mihaila Kasjanova, upozorio je da je najava sudbenog progona "politički pritisak" na njega.

"To je politički pritisak", izjavila je Elena Dikun, glasnogovornica Kasjanova, reagirajući na izjavu državnog tužiteljstva na televiziji da je otkrilo "krivotvorine" u prikupljanju dvaju milijuna potpisa potrebnih za podnošenje kandidature Kasjanova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSP optužio osječku vlast 'Provodi se osvetnički progon nepoćudnih zaposlenika' Slika nije dostupna Gordan Jandorković 'Slovenija koristi bilateralno pitanje za politički pritisak'

Krivotvoreni potpisi otkriveni su republici Marij El, na području
Volge.

"Događaji u Marij Elu su priča koja traje od 12. siječnja. Nema novih činjenica", dodala je, obrazlažući izjavu tužiteljstva,
nekoliko dana uoči donošenja odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o valjanosti kandidature Kasjanova.

Dikun je usto optužila vlasti da vode hajku protiv pristaša Kasjanova u regijama, rekavši da je skupljače potpisa posjetila policija za borbu protiv organiziranog kriminala, koju oporba optužuje da se posebno ističe u pritisku na aktiviste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene