Fotografije Bolnice za pedijatrijske zarazne bolesti u ruskom gradu Uljanovsku, iuzazvale su bijes javnosti, a jedan pogled na iste dovoljan je da bilo tko shvati i zašto. Stanje u navedenoj bolnici doima se više primjereno post apokalipsi, nego zdravstvenoj ustanovi.


Građani Uljanovska digli su uzbunu nakon što su u javnost procurile fotografije iz Bolnice za pedijatrijske zarazne bolesti, koje prikazuju katastrofalno stanje u istoj. Lokalne vlasti u obnovu te bolnice utukle su dosad 6,7 milijuna eura, no rezultati, ako je suditi po fotografijama, nevidljivi su. Građani Uljanovska žele znati gdje je nestao novac za obnovu, prenosi portal ulyanovskcity.ru.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić najavio: Srbija će možda morati uvesti sankcije Rusiji - "Nisam oduševljen time" Ilustracija Putin oštro zaprijetio Zapadu, Ukrajinci: "Rusi pripremaju tajnu mobilizaciju"

U navedenoj bolnici djeca u ranoj dobi, i do tek jedne godine starosti, primorana su liječiti se u krajnje nesanitetskim uvjetima. Iako je to problem koji traje već neko vrijeme, gradske vlasti ga nisu u stanju riješiti, no novac koji je u tu svrhu namijenjen, ne odražava se na stanje u toj bolnici.

Zidovi su puni plijesni, koja je jedan od najjačih patogena i uzročnika brojnih respiratornih bolesti. Prastare posteljine i madraci i dalje su u uporabi. Voda u bolnici crvene je boje te ne može poslužiti niti kao tehnička, a kamoli zdravstveno ispravna voda.

Nadalje, žbuga otpada sa zidova, pohrđale cijevi su izložene, a stropovi izgledaju kao da će se svakog trenutka urušiti.

Jedina svijetla točka u svemu tome, jest da stanovništvo Uljanovska nema pritužbe na liječnike i medicinsko osoblje u bolnici, no oni ne mogu utjecati na obnovu bolnice, a građani se pitaju zašto ih rusko ministarstvo zdravstva tretira tako loše, zajedno s pacijentima.

Odgovora i dalje nema.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju