Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Netko je snimao dječaka koji je udarao radnike.


Diskriminacija radnika iz inozemstva još uvijek je svakodnevna pojava u mnogim zemljama, a nerijetko se događa da se takve radnike u zemlji u kojoj dođu potražiti 'sreću' svodi na razinu robova.

Vezani članci Ilegalni migranti u Vučjaku (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Human Rights Watch zbog migranata pozvao na blokiranje hrvatskog ulaska u Schengen Strani radnici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Hrvatsku će stizati još više stranih radnika: Poslodavci pozdravljaju novi sustav, a sindikati se bune

Tako ih i poslodavci potplaćuju, maltretiraju i vrše nad njima razne oblike nasilja. No, snimka u kojoj se vidi kako dječak, koji ima možda oko 12 godina, maltretira imigrante radnike u Rusiji, posebno je zabrinjavajuća.

On ih naime najprije verbalno napada, a potom i fizički. Jednog radnika je tako ošamario nakon što mu je rekao 'Od kuda si ti, iz Tadžikistana? Ovo ti je poklon od Rusije!'

Drugom radniku je branio da nastavi hodati i lupao ga šakom i nogama. Radnici su se na trenutke smijali tomu, ali uglavnom pokušali cijelu situaciju izbjeći koliko su mogli i produžiti dalje. Vrlo vjerojatno je na njih utjecala i činjenica da je netko cijelo vrijeme sve snimao, a i to što uglavnom dolaze iz velikog siromaštva i očajni su za zaradom kojom prehranjuju svoju obitelj u drugoj zemlji.

Prizori na snimci su vrlo tužni, no istu sudbinu ljudi koje je ovo dijete napadalo i ponižavalo nažalost dijele mnogi strani radnici diljem svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook