Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor s istoka

Rusija uzvraća SAD-u: Objavili sankcije Amerikancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je i službeno objavila svoje sankcije prema SAD-u. Evo što je na popisu...

"Rusija će SAD-u zabraniti korištenje ruskih raketnih motora za lansiranje vojnih satelita", izjavio je u utorak zamjenik premijera Dmitrij Rogozin, čime je Rusija uzvratila na sankcije Washingtona na opremu visoke tehnologije, uvedene zbog ukrajinske krize.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme

Rogozin je također kazao da će Rusija odbiti američki prijedlog o produljenju korištenja Međunarodne svemirske postaje (ISS) i nakon 2020.

OPAKA ZASJEDA Proruski separatisti ubili 6 ukrajinskih vojnika!

SAD je prošli mjesec priopćio da će uskratiti izvozne dozvole za bilo koje dijelove opreme visoke tehnologije koji bi mogli pomoći ruskim vojnim kapacitetima te da će opozvati već date dozvole.

Protumjere koje je Moskva najavila odnose se na motore MK-33 i RD-180 kojima Rusija inače opskrbljuje SAD, pojasnio je Rogozin. "Spremni smo nastaviti s isporukom tih motora, ali pod uvjetom da se ne koriste za lansiranje vojnih satelita", istaknuo je.

Što se tiče Međunarodne svemirske postaje, projekta 15 država vrijednog 100 milijardi dolara i primjera rusko-američke suradnje, Washington bi želio njezino korištenje produljiti do 2024., četiri godine dulje nego je prvotno planirano. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene