Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija planira ove godine isporučiti 73 tenka T-90S u Irak, rekao je pomoćnik ruskog predsjednika za vojno-tehničku suradnju Vladimir Kozhin.


Prema ranijim izvještajima ruska korporacija Uralvagonzavod planira isporučiti 73 tenka T-90S u Irak tijekom 2017. godine. No, u intervjuu za dnevnik Izvestia Vladimir Kozhin je rekao kako ne može reći točan broj.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Biden optužio Rusiju da želi utjecati na američke izbore 2022., oštro napao i samog Putina: "On ima nuklearno oružje, izvore nafte i ništa više" Biden i Kadhimi dogovorili kraj američke misije u Iraku Biden i Kadhimi postigli dogovor o kraju američke borbene misije u Iraku

"To je veliki ugovor. Ne mogu navesti točan broj tenkova, ali on je velik", kazao je Kozhin. "U ovom slučaju možemo govoriti o isporukama od nekoliko stotina tenkova. Suma ugovora može premašiti milijardu dolara, što je velika pomoć Uralvagonzavodu".

T-90S je izvozna inačica tenka T-90. T-90S je tenk treće generacije, zadnji model T-serije koji je ruska vojska uvrstila u svoje naoružanje 1992. godine. T-90S je nastao direktno od poznatog T-72BM modela s poboljšanjima u svim aspektima.