Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski BBC objavio je danas da je moskovski operater prekinuo emitiranje njegovog programa na ruskom jeziku na ultrakratkim frekvencijama, nakon što je program ocijenio kao "širenje strane propagande".


Odluka Boljšoj Radija znači da će program BBC-a biti dostupan samo na srednjim i kratkim valovima, stoji u priopćenju BBC-a.

Vezani članci Princ Harry, Meghan Markle Princ Harry nastavlja šokantnu životnu ispovijest: ''U jednoj večeri bih popio koliko se popije u tjedan dana, nitko me neće ušutkati!'' Slika nije dostupna Hrvatski novinari odaju počast stradalim kolegama

Vlasnik Boljšoj Radija, financijska kompanija Finam, objavila je kako im njihova licenca ne dopušta reemitiranje BBC-eve "propagande", pa će se umjesto toga usredotočiti na objavljivanje programa vlastite proizvodnje.

"Nije nikakva tajna da je BBC širitelj strane propagande", rekao je glasnogovornik Finama Igor Ermachenkov.

Po njegovim riječima, riječ je o neovisnoj odluci uprave tvrtke, bez uplitanja sa strane.

Alexander Varkentin, zamjenik urednika radija Deutsche Welle na ruskom jeziku, rekao je kako je jedini problem s kojim se u posljednje vrijeme oni susreću financijske prirode i zajednički je svim malim radio postajama koje traže novac za emitiranje programa.