Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska kanibalka poslana je u zloglasnu psihijatrijsku bolnicu nakon što je odbila otkriti policiji kojiko je zapravo osoba raskomadala.


Tamara Samsonova (68) uhićena je u ruskom gradu St. Petersburgu krajem srpnja prošle godine nakon što je iz stana izašla s loncem u kojem se nalazila kuhana glava i ruke njezine 79-godišnje prijateljice Valentine Ulanove, prenosi svjetski mediji. Policija je kasnije pronašla i snimku nadzorne kamere koja je Samsonovu snimila kako nosi dijelove tijela u plastičnim vrećicama.

Vezani članci Jevgenij Prigožin Šef grupe Wagner usporedio Rusiju sa Sjevernom Korejom: "Zatvorite sve granice" Jevgenij Prigožin Šeg Wagnera upozorava: "U takvom smo stanju da bismo je*eno mogli izgubiti Rusiju"

No, baka iz noćne more od tada odbija suradnju s policijom koji istražuju još 11 nestanaka osoba koje su na neki način s njom bile povezane. Policija sumnja da ih je sve usmrtila i pojela, no kako umirovljenica ne želi surađivati vjerojatno nikada neće doznati koliko je zapravo bilo žrtava.

Bez traga su nestali njezina majka, svekrva, suprug, nekoliko prijateljica i još nekoliko osoba kojima je iznajmila sobu. No, kako nikada nisu pronađeni njihovi ostaci policiji će biti vrlo teško dokazati da ih je ona ubila. Priznala je tek da je ubila prijateljicu Valentinu - otrovala je salatu koju je nesretnica pojela. O drugim ubojstvima - šuti.

Policija je pronašla i dnevnik koji je Samsonova vodila. Trebalo im je dosta  vremena da ga dešifriraju jer jer ga je mudra bakica na neki način kodirala -  dnevnik je bezoblična masa riječi na ruskom, engleskom i njemačkom iz kojih su istražiteljhi zaključili da se radi o ubojstvima, no nigdje se ne spominje gdje bi mogla biti skrivena tijela.

Njezina školska prijateljica Ana Batalina na sudu je kazala kako joj je Tamara jednom prilikom priznala da je ubila svoju svekrvu. 'I ja sam je se bojala. Kada bi pobjesnila rekla bi mi: 'Ubit ću i tebe. Raskomadat ću te i baciti psima. Nemoj me ljutiti'.

Vjerojatno je ubila i supruga čiji je nestanak prijavljen 2005. godine. 

'Ja se spremam za ovaj sudski postupak 10 godina. Sve sam napravila namjerno. Kriva sam i zaslužujem kaznu', rekla je Samsonova na saslušanju na sudu, a kada su joj rekli da će ostati u pritvoru, nasmijala se i pljesnula rukama.

Ovih dana poslana je u zloglasnu, strogo čuvanu zatvorsku psihijatrijsku bolnicu u Kazanu gdje će čekati kraj istrage i početak suđenja. Za sada je optužena samo za jedno ubojstvo, ono Valentine Ulanove. No, policija ne odustaje, istraga se nastavlja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju