Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali joj krivu infuziju

Umrla u prestrašnim mukama: 27-godišnjakinja živa balzamirana zbog medicinske pogreške

27-godišnja Ruskinja živa balzamirana zbog medicinske pogreške (Screenshot Twitter)
27-godišnja Ruskinja živa balzamirana zbog medicinske pogreške (Screenshot Twitter)
27-godišnja Ruskinja Ekaterina Fedjaeva umrla je u bolnici u prestrašnim bolovima nakon što je zbog medicinske pogreške živa balzamirana.

Ekaterina Fedjaeva iz grada Uljanovsk u Rusiji došla je bolnicu zbog rutinske operacije. Greškom je umjesto na fiziološku otopinu priključena na infuziju u kojoj je bio formaldehid, tekućina koja se ubrizgava u tijela umrlih kako bi se usporilo raspadanje.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Tko je bio Aleksej Navaljni? Od Černobila do Polarnog vuka: Putin je Navaljnog strpao u najgori zatvor, otrovali su ga, a na zadnjoj snimci bio je mršav, s malo kose Aleksej Navaljni i Vladimir Putin U zatvoru Preminuo Aleksej Navaljni, najveći Putinov kritičar, objavljeno što se dogodilo: Stižu oštre reakcije Zapada

Dva dana Ekaterina je trpjela strašne bolove u trbuhu, povraćanje i konvulzije, a potom je pala u komu. Stavili su je na aparate za održavanje života i srce joj je stalo nekoliko puta. Nakon što je hitno prevezena  u bolnicu u Moskvi, probudila se iz kome, no nije joj bilo spasa. Umrla je zbog zatajenja organa.

Njezina majka Galina Barišnikova i suprug Igor bili su s njom kad je došla s operacije na odjel.

"Noge su joj se micale, imala je konvulzije, cijelo joj se tijelo treslo", ispričala je majka koja liječnike u bolnici u Uljanovsku optužuje za ubojstvo. "Obukla sam joj čarape, zatim ogrtač, potom sam ju pokrila dekom. Toliko se tresla, da to ne mogu ni opisati. Nitko od liječnika nije se pojavio da vidi je li se probudila iz anestezije."

"Formalin joj je je uništio tijelo iznutra. Dali su joj otrov i ništa nisu učinili da joj pomognu. Znali su da nešto nije u redu, no nisu učinili ništa."

Nakon što je Ekaterina pala u komu, Galini su rekli da je došlo do pogreške, no nisu točno pojasnili što se dogodilo. 

"Dogodila se medicinska pogreška. Ona je sada u komi, njezino srce, pluća i jetra prestali su raditi", rekla je Galini jedna liječnica.

Tek kada je prebačena u drugu bolnicu, liječnici su Galini i Igoru rekli o čemu se radi.

"U infuziji nije bila fiziološka otopina, već formalin", rekli su im liječnici.

Ekaterini, nažalost, nije bilo spasa. Otkazali su joj unutarnji organi i umrla je. Pokopana je 7. travnja, a policija istražuje slučaj.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene