Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski graničari su u subotu zauzeli položaje na granicama gruzijskih separatističkih regija u sklopu sporazuma potpisanih u četvrtak, navela je ruska agencija Interfax pozivajući se na vojne dužnosnike i specijalne službe.


'Postrojbe ruskih graničara u Južnoj Osetiji su zauzele položaje na granici', rekao je šef regionalne oblasti FSB (specijalne službe, bivši KGB) Nikolaj Lisinski, prenosi Interfax. U Abhaziji su postrojbe graničara stigle u pogranično područje odmah nakon potpisivanja sporazuma u Kremlju, rekao je Anatoli Zajcev, šef glavnog stožera Abhazije, koji je dodao da će graničari vrlo skoro zauzeti ostala područja granice.

Rusija će idućih pet godina braniti granično područje

Vezani članci Novac, ilustracija Sabor donio novi zakon o obvezoj prijavi prijenosa gotovine preko granice, evo što je sve obuhvaćeno Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja

Rusija je u četvrtak s gruzijskim pobunjenim pokrajinama Južnom Osetijom i Abhazijom potpisala ugovor koji će Moskvi omogućiti da idućih pet godina brani granice tih dvaju područja. 'U interesu sigurnosti Ruske Federacije Južna Osetija će zaštitu svoje granice povjeriti Rusiji dok ne ustroji vlastitu graničnu službu', ističe se u ugovoru koji je potpisan u Kremlju u nazočnosti ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Abhazija, drugo pobunjeno područje, potpisala je s Moskvom sličan ugovor koji isto vrijedi pet godina.