Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakratko ga uhitili

Rusi zaskočili američkog diplomata za kojeg tvrde da je špijun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Moskvi je nakratko zadržan Ryan Christopher Fogle, formalno na dužnosti trećeg tajnika u američkom veleposlanstvu, za kojega Rusija tvrdi da je zapravo časnik CIA-e, koji je pokušao vrbovati jednog ruskog obavještajca.

Ruska savezna služba sigurnosti (FSB) nakratko je zadržala u noći na utorak agenta CIA-e Ryana Christophera Foglea pri pokušaju vrbovanja časnika ruske službe sigurnosti u Moskvi, javljaju ruski mediji u utorak.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

"Tijekom noći na 14. svibnja FSB je uhitio časnika CIA-e Ryana Christophera Foglea, koji je radio pod paravanom trećeg tajnika američkog veleposlanstva u Moskvi, u pokušaju vrbovanja časnika jedne od ruskih službi sigurnosti", doznaje agencija Itar-Tass u FSB-ovom Centru za odnose s javnošću.

>> FOTO Rusija na Crvenom trgu pokazala mišiće, Putin nadgledao prelet 68 aviona

"Uhićeni je doveden u prijemni ured FSB-a i nakon provedene potrebne procedure predan je službenim predstavnicima američkog veleposlanstva", dodaje Centar. Tim povodom rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je američkog veleposlanika u Moskvi na razgovor u srijedu.

FSB je istaknuo da je "Christopher imao posebnu tehničku opremu i pisane upute za ruskog građanina kojega je pokušao vrbovati te veliku svotu novca i sredstva za promjenu izgleda osobe".

Američko veleposlanstvo u Moskvi nije željelo komentirati taj incident. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene