Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boluje od katapleksije

Ruši se do 10 puta u danu: 'Život mi je uništen, sve bi dala za dosadan život!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Caitlin Wallace bila je primorana napustiti posao na kojeg je s veseljem odlazila, nakon što joj je dijagnosticirana iznimno rijetka neurološka bolest.

Svima nam je drago ponekad doživjeti iznenađenja, sresti stare prijatelje pa čak ponekad i zalutati u nepoznato, no ne i ovoj 29-godišnjakinja iz Liverpoola. Bilo kakva promjena od uobičajenih dnevnih rutina za Caitlin Wallace može biti kobna.

'Neke bi djevojke bile oduševljene nenadanim susretnom školskih prijatelja u supermarketu, no ja bi sve dala za dosadan život bez iznenađenja', rekla je Caitlin koja boluje od iznimno rijetke neurološke bolesti od koje usiljed bilo kakvog stresa ili adrenalina gubi svijest, piše Mirror.

VIDEO Reakcija bebe na majčin glas: 'Zaplakao je od sreće'

Prije dvije godine dijagnosticiran joj je neurološki poremećaj koji izaziva stanje paralize uslijed bilo kakve nenadane situacije.

'U trenutku naglog naviranja bilo kakvih emocija srušim se na pod i ostanem paralizirana', objasnila ja Caitlin.

Napadaji tj. rušenja, kaže Caitlin, događaju joj se i do 10 puta u danu, a traju oko 5 minuta u kojima kadkada nije svjesna ničega.

'Za sada na postoji lijek, živim iz dana u dan izbjegavajući bilo kakve nočekivane događaje i nalete osjećaja. Najgori događaji su mi postali vjenčanja, kao i krštenja stoga ih izbjegavam. Zvuči smiješno, no sve to mi uništava život', rekla je.

Sve je počelo kad je kao recepcionerka radila na recepciji jedne zubarske ordinacije, a uslijed neke smješne izjave, osjetila je navalu adrenalina nakon čega je počela gubiti svijest.

Zaboravite sve što ste čuli o razlikama između muškog i ženskog mozga!

Dijagnosticirana joj je katapleksija.

'Do tada nikada nisam čula za tu bolest, no u trenutku sam shvatila da je to nešto ozbiljno. Željela sam samo da mi pomognu u izlječenju, no onda sam saznala da lijek ne postoji', rekla je Caitlin te ispričala kako su joj prepisali antidepresive, no ni to joj nije pomoglo.

'Nekoliko tjedana nakon što sam saznala da bolujem od katapleksije hodala sam niz ulicu kada je u automobilu prolazio prijatelj koji mi je zatrubio i mahnuo. U trenutku sam osjetila malaksalost, a onda se srušila', ispričala je te dodala 'ljudi se smiju, no meni nije smiješno, nadam se da će uskoro pronaći lijek da mogu napokon normalno živjeti.'

Nakon niza nesretnih događaja koji su je snašli, Caitlin je dala otkaz na poslu, ostala doma, čita knjige i gleda filmove te izbjegava bilo kakve nenadane susrete i situacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene