Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen ''Duh''

Ne vidi se, ne čuje: Rusi otkrili novo tajno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novom ruskom vojnom letjelicom ''Duh'' može se upravljati iz daljine, baš kao dronom.

Ruski prvi nečujni borbeni jet pojavio se iznad ruskih tenkova i ostalog naoružanja nedaleko od Moskve. Jasan je to znak svijetu da je Rusija predana proširenju svoje vojne moći.

Pročitajte i ovo Ilustracija rastu napetosti Nova velika prijetnja: Digli borbene avione i aktivirali raketne sustave, NATO upozorava na opasnu situaciju Ilustracija Vraćen je Jedan Rus pokušao je pobjeći iz Rusije na dasci za surfanje: Dobra ideja loše je završila

Na dvotjedne Međunarodne vojne igre u Tyumenu pozvali su 70 zemalja. Jedina zemlja koja je članica NATO-a, a ujedno je sudjelovala u širokom spektru ovih Igara, jest Grčka, piše news.com.

I upravo tijekom tog događaja nad sudionicima i gledateljima pojavio se ruski novi borbeni zrakoplov, koji je dizajniran da ostavi bez teksta. Radi se o prvom ruskom nečujnom zrakoplovu naziva Su-57 koji je proizvela tvrtka Sukhoi.

Ruski mediji rado ga nazivaju ''Duh'' jer je napravljen tako da bude toliko neprimjetan da se ne može niti vidjeti niti detektirati.

Rusko ministarstvo obrane pak tvrdi da novi Su-57 može nadmašiti američki F-22, kao i kineski Shenyang J-31, a očekuju da će u primjenu od sljedeće godine.

Međunarodne vojne igre, na kojima je predstavljen ovaj zrakoplov, velik su događaj koji se uživo prenosi na televiziji. Između ostalih, u Igrama su sudjelovale Kina, Iran, Kazahstan...

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene