Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gas do daske

DOSAD SU SE SAMO 'ŠALILI'? Kremlj najavio do 300 zračnih udara dnevno na džihadiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je netko pomislio kako su Rusi džihadistima zapaprili svojim dolaskom u Siriju i nemilosrdnim bombardiranjem njihovih položaja, što će tek onda reći kad Rusi ne samo podignu "letvicu", već je praktički lansiraju u nebo?

Dosadašnji angažaman ruskog zrakoplovstva u Siriji je otprilike 50-ak misija dnevno, no službena Moskva smatra kako je to nedovoljno, da ne kažemo - premalo. Naime, Rusija planira podići broj dnevnih letova na čak 300, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Ruski predsjednik Vladimir Putin je i sam rekao kako rusko zrakoplovstvo izvodi oko 50 zračnih udara dnevno na položaje džihadista u Siriji, no zrakoplovstvo želi podići tu brojku na između 200 i 300 zračnih udara dnevno!

Na tragu tog razmišljanja, gradi se i nova pista u Siriji, koju bi ruski zrakoplovi koristili za pojačan broj misija.

Rusi nemilosrdno bombardiraju: 'Pronalazimo ih odmah i uništavamo bez zadrške'

Rusija je u Siriji upotrijebila čitav niz borbenih zrakoplova u nastojanju ispitivanja snaga Islamske države i pobunjenika u Siriji. Perjanice tih udara su zrakoplovi Su-24M, Su-34 i Su-30CM.

Mete Rusima prvo daju sami Sirijci, a Rusi ih nakon toga verificiraju putem svojih dronova, s tim da oni ponekad i odbijaju bombardirati pobunjeničke baze. "Oni su iznimno zabrinuti za to kako će se na njihove akcije gledati u svijetu", rekao je neimenovani izvor za Sunday Times.

Podsjetimo, rusko ministarstvo obrane u nedjelju je objavio kako je najnovija bilanca zračnih udara bila 49 uništenih objekata u više provincija u Siriji, među kojima su skladišta, baze, utvrđeni položaji i borbena vozila Islamske države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene