Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je netko pomislio kako su Rusi džihadistima zapaprili svojim dolaskom u Siriju i nemilosrdnim bombardiranjem njihovih položaja, što će tek onda reći kad Rusi ne samo podignu "letvicu", već je praktički lansiraju u nebo?


Dosadašnji angažaman ruskog zrakoplovstva u Siriji je otprilike 50-ak misija dnevno, no službena Moskva smatra kako je to nedovoljno, da ne kažemo - premalo. Naime, Rusija planira podići broj dnevnih letova na čak 300, prenosi Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna UNATOČ ZRAČNIM UDARIMA RUSIJE I KOALICIJE Islamska država napreduje prema Alepu Slika nije dostupna ISIS MORA NESTATI 'Očajna vremena traže očajne mjere. Dovedite Putina!'

Ruski predsjednik Vladimir Putin je i sam rekao kako rusko zrakoplovstvo izvodi oko 50 zračnih udara dnevno na položaje džihadista u Siriji, no zrakoplovstvo želi podići tu brojku na između 200 i 300 zračnih udara dnevno!

Na tragu tog razmišljanja, gradi se i nova pista u Siriji, koju bi ruski zrakoplovi koristili za pojačan broj misija.

Rusi nemilosrdno bombardiraju: 'Pronalazimo ih odmah i uništavamo bez zadrške'

Rusija je u Siriji upotrijebila čitav niz borbenih zrakoplova u nastojanju ispitivanja snaga Islamske države i pobunjenika u Siriji. Perjanice tih udara su zrakoplovi Su-24M, Su-34 i Su-30CM.

Mete Rusima prvo daju sami Sirijci, a Rusi ih nakon toga verificiraju putem svojih dronova, s tim da oni ponekad i odbijaju bombardirati pobunjeničke baze. "Oni su iznimno zabrinuti za to kako će se na njihove akcije gledati u svijetu", rekao je neimenovani izvor za Sunday Times.

Podsjetimo, rusko ministarstvo obrane u nedjelju je objavio kako je najnovija bilanca zračnih udara bila 49 uništenih objekata u više provincija u Siriji, među kojima su skladišta, baze, utvrđeni položaji i borbena vozila Islamske države.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook