Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije više plod mašte

Rusi, Amerikanci i Kinezi grade željeznički tunel ispod Beringovog prolaza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznički tunel između ruskog poluotoka Čukotka i Aljaske mogao bi postati stvarnost u narednih 15 godina, izjavio je direktor Ruskih željeznica Vladimir Jakunjin.

Po njegovim riječima, projekt izgradnje željezničkog tunela ispod Beringovog prolaza, koji bi spojio željeznice Rusije i SAD-a je u razmatranju i odluka o izgradnji može biti donesena za tri do pet godina, prenosi agencija RIA Novosti.

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

"Tu se ne radi o mašti, to je na razini razrade projekta", rekao je Jakunjin, naglasivši da je slična ideja postojala "još u carsko doba". "Uvjeren sam da je Rusiji nužno povezivanje Dalekog istoka i Kamčatke željeznicom te smatram da odluka o izgradnji treba biti donesena u sljedećih tri do pet godina. Što se tiče realnog ostvarenja tog projekta, mislim da to treba biti tijekom sljedećih 10 do 15 godina", rekao je Jakunjin.

Dodao je i kako je takvu ideju prije nekoliko godina iznijela i američka strana. Po njegovom mišljenju, realizacija tog projekta je sasvim moguća uz međunarodnu saradnju. "S jedne strane su SAD, s druge Rusija, a zainteresirana je i Kina. Neizbježna će biti višestrana suradnja", istaknuo je Jakunjin.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene